Gelukslessen in het Onderwijs

Wetenschappelijk bewezen lesprogramma's

Op basis van 8 thema's

Deze 8 thema’s die hieronder beschreven zijn stimuleren zelfvertrouwen, positieve emoties, het gevoel een zinvol bestaan te hebben, vol overgave op taken kunnen storten, streven naar ondersteunende en vriendschappelijke relaties en in staat zijn om doelen te bereiken.

Wat is geluk?

Wat is geluk? Waar wordt het kind gelukkig van? Wat weet het kind al over geluk? Hoe kan het kind invloed uitoefenen op het geluksgevoel?

Fijne Relaties

Sociale omgang met mensen en stabiele relaties leiden tot geluk en welzijn. Het kind leert vaardigheden die helpen bij het opbouwen van hechte en positieve relaties.

Positiviteit

Positief denken is positief voelen en dat leidt tot positief gedrag. Naast het stimuleren van positieve emoties ligt de aandacht op omgaan met tegenslagen en het aangaan van uitdagingen.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is het paradepaard van de positieve psychologie. Een wetenschappelijk bewezen toepassing die veel invloed heeft op het ervaren en vergroten van het geluksgevoel.

Talenten

Het ontdekken van talenten, sterke kanten en goede eigenschappen zijn het fundament van betrokkenheid. Koppel deze elementen aan een activiteit en het kind zal er volledig in opgaan. Dit wordt ook wel de FLOW genoemd.

Geven / vriendelijk zijn

Wat is het doel in iemands leven en welke bijdrage levert iemand aan zijn omgeving en de maatschappij in het algemeen? Van waarde zijn is niet alleen belangrijk voor anderen maar ook voor jezelf. Het geeft een goed gevoel en draagt bij aan een zinvol bestaan.

Toekomstdromen

Ze geven richting aan ons leven en brengen ons in beweging. Wat wil jij worden? Wat wil je kunnen? Hoe zie jij jouw toekomst voor je? Wat kun je doen om die te bereiken?

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is gebaseerd op positieve ervaringen uit het verleden en is onlosmakelijk verbonden aan een positief zelfbeeld. Hoewel elk thema hieraan bijdraagt leggen we er extra nadruk op met een eigen thema.

Samen werken aan het individu

Want Gelukkig zijn doe je niet alleen!

Praktische toepassingen voor een veilig schoolklimaat.

Online Platform & leeromgeving

Je logt in, kiest een leerlijn uit op basis van leeftijd en je bent klaar om van start te zijn. Het is intuïtief opgebouwd en daarom gebruiksvriendelijk. Het enige dat je nodig hebt is een digibord. Elke les bevat een handleiding, een lesvoorstel opgebouwd in stappen, werkbladen  en hulpvragen / gespreksonderwerpen. Hierdoor heb jij alle tools om jouw geluksles van A tot Z vorm te geven!

Snel van start

Na inschrijving van jouw school kan je na het bekijken van handleiding video’s direct van start met jouw gelukslessen.

Het programma

Het programma duurt ongeveer 12 weken als je elke week 1 uur geluksles geeft. Er zijn keuzelessen zoals emotie training, rap, zang en graffiti.

Elke les is een feestje

Elke les bevat de leukste opdrachten, humoristische animatievideo’s, leuke verhaallijnen, moderne muziek en nog veel meer. 

Het portaal

Het portaal is de beste manier om samen te werken met ouders en jeugdcoaches. Het kan gebeuren dat een kind extra ondersteuning nodig heeft omdat het last heeft van een laag zelfbeeld, stress, angsten of sombere gedachten. Wij hebben extra leerlijnen die naadloos aansluiten op de lessen in de klas. Dit kunnen handvatten zijn voor de omgang met het kind, gespreksonderwerpen/tips, oefeningen en videolessen. Makkelijk gemaakt om aan de keukentafel te doen, te bespreken tijdens het avondeten of om de dag mee af te sluiten. 

Gelukslessen voor de bovenbouw

Verwacht 2022/2023

Verwacht 2022/2023

Verwacht 2022/2023

Laten we kennis maken

Laat uw gegevens achter